Kiszálltam – Visszajöttem

Megjöttem… A visszajelzésekből ítélve, sokatokat megérintett a „kiszállós” téma. Ha csak egy pillanatra is elindítottak a gondolataim, te mit fogalmaztál meg magadnak? Miért akarsz „kiszállni” egy napra, egy hétre, hónapra…? Ha van kedved, oszd meg velem! Érdekel, mi nehezíti a munkádat, hátráltat az előrelépésben, mire szeretnél ránézni!

Mi is történt velem a múlt héten?

Kaptam egy lehetőséget, hogy más helyzetben, más szemmel nézzek magamra. Kaptam egy külső perspektívát, s ez lehetővé tette, hogy megfogalmazzak olyan dolgokat, amelyek eddig csak a felszínen foglalkoztattak, és most a mélyére nézhettem. A helyzet, a csend, a természet segítette saját megértésemet, felfedezni az értékeimet és támogatta a mélyebb önismeretemet.

Hogy milyen érzés volt egész nap a gondolataimmal együtt lenni, szembenézni önmagammal? Nem volt egyszerű!  Épp az egyik barátnőm mondta: „Reggel, mikor mentem edzeni, láttam egy fickót, aki zenehallgatás nélkül sétált egyedül. Azt gondoltam, hogy milyen bátor, hogy ennyi időt kibír a gondolataival…”. De elmondhatom nektek, hogy izgalmas, érdekes, feltáró, befogadó, megszelídítő, felemelő, félelmetes, szeretetteljes…  Talán még tudnám folytatni a felsorolást, ha újra elmerülnék. Ti, hogy vagytok ezzel?

Engem az motivált, hogy ha tudom milyen vagyok igazán, hogy mi az, amit magammal hoztam, ha ismerem a szükségleteimet, az értékeimet, akkor azt is tudni fogom, mi az, ami már megvan, mi az, ami nincs, mitől leszek boldog vagy boldogtalan, mi az, ami elviszi az energiám, mi az, ami adja.

Az önismeretet mindannyian a hasznunkra fordíthatjuk. Óriási erőforrás lehet, ha tudatosítjuk azt, ami bennünk van. Ha ismerjük a legfőbb támaszunkat, ÖNMAGUNKAT!

Az állandó rohanásból, a feladatvégzés béklyóiból meg kell tanulnunk kiszabadulni a saját egészségünk, jól-létünk érdekében! Az ajtó előtted is nyitva! Ha tudni szeretnéd milyen vagy igazán, ha kapcsolatba szeretnél kerülni önmagaddal, a vágyaiddal, ha tudni szeretnéd miben vagy jó, adj egy órát magadnak! Leszek az edződ!

A hétvégén még sikerült megtartanom azt a csendet, amit magammal hoztam a messzi Angliából, de ma már újra indultam. Sokkal lassabban, mélyebbről és talán befogadóbban.

Avatar photo
Fehér Zsuzsa