Te mennyire hallod a Hangod?

Soha nem gondoltál rá, hogy váltani fogsz, eszedbe sem jutott az a másik, ami most éppen magára irányítja a figyelmedet és minden gondolatodat uralja. Először nem is érted, hiszen most éppen azt csinálod, amiről azt gondolod, hogy ez így O.K., és így is fog maradni egy életen át. De aztán megszólal egy Hang, majd megjelenik mellette egy érzés és tudod, hogy indulnod kell!  Egyre hevesebben ver a szíved, gyorsabban lélegzel és megállíthatatlanná válsz.

Türelmetlen vagy, mert a hullámzás az érzelmeid viharában fárasztó és fájdalmas. Egyszer fenn, mert álmaid felemelnek, aztán mélyen lent, mert felidézed azokat, amit el akarsz engedni. A jövőre vágysz és közben figyelmen kívül hagyod a jelen finom érintéseit, ami később az ugródeszkád lehetne és erősíthetné jellemed.

Tudod, hogy nehéz lesz. Tisztában vagy vele, hogy az ismeretlen az nem veszélytelen.

Félsz a helyzettől, mert nem tudod, mi fog történni.

Baromira félsz magadtól, mert nem tudod, hogy fogsz reagálni akkor, amikor az új helyzet új ajtókat nyit meg benned, amelyek mögött olyan világra lelsz, amit eddig még nem ismertél, nem tudtad, az is a te részed. Lehet, hogy hálás leszel, lehet, hogy nem.

Az is lehet, hogy néha majd vissza kell lépned ahhoz, hogy előre tudj mozdulni. Lehet. Megsúgom, fájni fog.

Tudod, hogy erőfeszítéseket kell majd tenned és áldozatokat hoznod. El kell engedned, ami eddig volt, és mindent előről, újra kell teremtened. Magadat is.

kételkedéseid akár el is tántoríthatnának utadról: „Biztosan váltani kell? Miért kell nekem megint egy ismeretlen világba belekóstolni? Hogy fogom ezt bírni?… De a belső Hang annyira erős, hogy azonnali indulásra késztet.

Menned kell! Vállalod a kockázatot, az erőfeszítést, a kudarcokat, a sikereket. A cél, túlélni a hullámverést, és kikötni a másik parton.

Egy idő után aztán megérted, hogy te az az ember vagy, aki szeretné tudni, megérteni, ami belül van és ami körülötte zajlik. Téged nem lehet megállítani. Keresed az új élményeket, imádsz utazni, és nem lehet leszoktatni a nagy lépésekről, amire A Hang erősen késztet.

Még akkor sem, ha néha elfáradsz vagy elfogy az erőd.

Még akkor sem, ha…!

Ha te az az ember vagy, aki szeretné tudni, megérteni, ami belül van és elfáradtál, írj nekem és segítek, hogy előre tudj mozdulni.
Avatar photo
Fehér Zsuzsa