Elég bátor vagy, hogy beállj a víz alá?

Fehér Zsuzsa vagyok, az ICF által nemzetközileg minősített ACC Business coach, tréner, vállalkozó, boldog édesanya, feleség, a Közösen a gyermekekért alapítvány egyik alapítója…

Ez mind én vagyok, és ha akarom, még tudok írni pár dolgot, de most nem is ez a lényeg. A lényeg az az információ, ami a szavak mögött van, amelyek lehetőséget hordoznak magukban!

A következő: Mit jelent az, hogy a szakmámban minősítve vagyok? Mi kellett ahhoz, hogy eljussak idáig? Mit jelent az, hogy boldog? Miért vagyok alapítója egy szervezetnek? Miért fontos ez nekem? Hogy működök, mint feleség? Vállalkozó… mire vállalkozom? Miért? Mi a szándékom ezzel?

Rengeteg társas kapcsolódás, ezek által szerzett visszajelzések, a munka során begyűjtött tapasztalat, és még több kérdés segített abban, hogy ezekre tudtam válaszolni.

Ezek segítenek neked is, hogy megértsd a működésedet, tudd kezelni a változást, elindulj egy másik úton, ha érzed, hogy nem jó helyen vagy, hogy tudjad mit akarsz és mit nem. Hidd el, a válaszok irányt mutatnak neked!

Elgondolkoztál már azon, hogy ki vagy TE valójában?

 • Milyen is a működésed a munkádban, otthon, szabadidődben?
 • Milyen kapcsolataid vannak?
 • Mik az igazi vágyaid?
 • Miben vagy igazán jó?
 • Melyik a te viselkedésformád, és melyik a szüleid által kódolt? Melyik működik?
 • Mi az életed valós célja?
 • Mi segített, mi gátolt az életutadon? Most mi segít a haladásban?
 • Mibe kapaszkodtál akkor és mibe kapaszkodsz most, ha gondban vagy?
 • Kudarcként, vagy tanulásként fogod fel az esetleges „bukást”?
 • Mi történt, mikor rossz döntést hoztál?
 • Hogy küzdöttél meg a traumákkal?

Sok esetben azt tapasztalom, hogy ezeken a kérdéseken nem szívesen időztök, mert „felesleges”, mert „nehéz, olyan kínos”, mert „nem akarok a kudarcomról beszélni”, mert „nem tudom!” …

Igen, ha belemerülsz önmagad feltárásába, olyan, mint amikor egy vízesés alá állsz. Sokáig gondolkozol, hogy elhagyd a biztonságos, de alvó partot, hogy cipődet levetve a csúszós sziklára lépj és beleállj a hideg, zubogó, koponyádat és válladat erősen megütő vízesés alá. A fejedet sem tudod felemelni a rád zúduló mázsás teher alatt, szinte fuldokolsz. Csak a nyakad és a gerinced erejében bízhatsz, hogy megtartja a fejed.

Hogy tudsz itt lélegezni, ahol az erő nagyobb, mint te?

Képes vagy rá, ha összpontosítasz! Ha megtanulsz fókuszálni erősségeidre, a vágyaidra, céljaidra, arra, amit szeretnél elérni, amivé szeretnél válni. Ez olyan erőt ad, amivel képes vagy a karodat is felemelni a súlyos víztömeg alatt, tudva, hogy élsz!

Ehhez tudnod kell, ki vagy! Hogy működsz alaphelyzetben, mert akkor biztos, hogy még többet tudsz magadból kihozni nyomás alatt! Ha befektetsz önmagadba, az ügyfelek téged választanak, jól fogod működtetni vállalkozásodat, magánéletedet és kapcsolataidat.

Ne feledd, amennyi figyelmet szánsz magadnak, ahogy töltöd napjaidat, úgy töltöd életedet is!

Ha kell, hogy valaki bátorítson, megfogja a kezed és bekísérjen a vízesés alá, írj nekem az fzs@colourcoaching.hu e-mail címre!

Avatar photo
Fehér Zsuzsa