A tényeket nem, de a nézőpontodat igen!

„Kitartást ezekre az izgalmas napokra!” – mondtam néhány napja sorban állás közben egy kedves ismerősömnek. Szigorúan méteres távolságokat tartva várakoztunk sokadmagammal a posta előtt. Láttam, hogy a mögöttem álló úr nagyon szeretne valamit mondani, s kíváncsi voltam, vajon megteszi-e. Végül hozzám fordult és megkérdezte, hogy tényleg azt mondtam: „izgalmas napok”?

De tudjátok mit? Szerintem azok! Az élet szabályai hirtelen újrarendeződtek, úgy vagyunk, ahogy korábban sose. A változás félelmetes és ismeretlen, zavarba ejtő és olykor nehézségekbe ütközik. Mégis izgalmas!

Néhány nap vagy hét után, talán majd elfogy a türelmem. Lesznek napok, amikor csak tehernek fogom már látni a koronavírus- helyzet nyomását, annak ellenére, hogy most még inkább kihívásnak élem meg, ami izgalommal jár.

 • Izgalmas számomra, mert nem tudom, mi vár rám, ránk.
 • Izgalmas, mert nem tudom, mit vár tőlem a helyzet.
 • Izgalmas, mert nem tudom, hogy fogok rá reagálni mondjuk pár hét múlva.
 • Izgalmas, mert nem tudom, milyen hatással lesz a környezetemre a reakcióm.
 • Izgalmas, mert a kialakult állapot feszegeti a határaimat.
 • Izgalmas, hogy tudunk-e majd újra kapcsolódni bizalommal, ha mindennek vége.

Minden dolog, amit nem ismerünk izgalmas (és most szándékosan nem használom a félelem kifejezést!), feszültséggel jár, de egyben kihívás is, hogy tudod ezt a feszültséget kezelni, fokozni, csökkenteni annak megfelelően, hogy téged és a céljaidat szolgálja.

 • Kihívás, hogy az ismeretlennel, hogy bánok.
 • Kihívás, hogy tartsam a türelmemet hosszú időn keresztül.
 • Kihívás, hogy alkalmazkodjak ebben a helyzetben azokhoz, akiket szeretek, akik az életem legfontosabb részei, de az összezártság, az aggodalom, a csökkenő türelem, a végeláthatatlan állapot, vajon, mit hoz ki belőlem?
 • Kihívás folyamatosan a komfortzónámon kívül tartózkodni, még akkor is, ha egyébként szeretem.
 • Kihívás a bizalmat megtartani, erősíteni ebben a személytelennek tűnő helyzetben, pusztán a technikára támaszkodva. Nekem különösen, aki a személyes kapcsolódásokat preferálja

Ha tudod, mi okoz neked kihívást, akkor nagy eséllyel képes leszel felkészülni rá és kitolni a határaidat, akár a végéig! Azzal, hogy ezt elfogadod, egyre tisztábban fogod látni a lehetőségeidet!

Gondolj bele! Mennyi fölösleges gondolatot, feladatot, tevékenységet, kapcsolatot és az ezzel járó nehézséget cipelünk magunkkal éveken, akár egy életen át! Most a helyzet hozta szükség egyben lehetőség is arra, hogy észrevedd, mi a fontos SZÁMODRA!

Keretezd át a gondolataidat! Mire, kire nem figyeltél eddig? Minek, kinek nem adtál teret? Melyik vágyad nem teljesült?…

Neked mi a fontos? Hogy vagy? Mitől tartasz és miben bízol ezekben izgalmas napokban?

Ha szeretnél egy kommenten túl is beszélgetni jelenlegi érzéseidről és helyzetedről, kövesd be az oldalt, mert hamarosan lehetőséged nyílik jelentkezni egy kríziskezelő online coaching csoportba! Nem akarod kivárni? Jelentkezz be már online konzultációra most, üzenetben!

Avatar photo
Fehér Zsuzsa