Egyszer halunk meg és minden nap élünk!

“Egyszer élünk …
-Helytelen! Egyszer halunk meg és minden nap élünk!”

Az idézet az elmúlással kapcsolatban jelent meg egy beszélgetés során. Azzal az elmúlással kapcsolatban, ami messze túlmutat a fizikai test halálánál.
Nem engedtük el sem a gondolatot, sem az idézetet, mert ez egy hatalmas energia, ami valójában a transzformációra, a változásra, valaminek átalakulására utalt jelezve, hogy ITT AZ IDŐ.

Nem véletlen a gondolat, a jelen bizonytalan és elég intenzív. Ez „szokatlan…, nem volt még ilyen…, elképzelni sem tudom… „. Ha valójában belegondolunk, a változást időről-időre át kell élnünk, különböző minőségekben, kívül és belül egyaránt. Jelen helyzetben ez elég ijesztő, hiszen azt érezheted, hogy kicsúszik a lábad alól a talaj, szűkül a tér, hirtelen azt sem tudod ki vagy valójában. Tehetetlennek érzed magad, mert rájössz, hogy minden, ami eddig segített, már nincs hasznodra. Az eddig „játszott” szerepeid, amit magadra vettél, most súlyos teherként akadályoznak. Félsz. A félelmeid irányítják döntéseidet, ami jó irányt ad a káoszhoz.

Egyszer halunk meg és minden nap élünk!

Másrészről a válság előre vetítheti a megújulást, egy másik élet lehetőségét hordozza magában. Amikor elkezded tudatosan élni a jelent, akkor ismerheted meg valójában önmagadat. Megtapasztalod, hogy milyen erő rejlik benned, amit már nem az alapján ítélsz meg, ahogy azt a környezeted visszatükrözi, ami esetleg bizonytalanságot keltett benned önmagad iránt, hanem beleállva a helyzetbe elkezded érezni a valódi magabiztosságot, ami csak a tiéd!
Felelősségteljesen, átgondolva, nem engedve teret a pániknak.

Ha megérted és elfogadod, hogy fájdalom nélkül nem úszod meg, akkor képes leszel a lehető legjobb megoldásokat megtalálni, hogy minimalizáld a veszteséget.

Ebben a helyzetben erősnek lenni, a felelősségteljes aktivitást jelenti, aktívan tenni azért, hogy a sérülés minél kisebb legyen. Ha kell otthon maradok, még akkor is, ha „nem bírok a seggemen ülni”. Ehhez tényleg erő kell.

Meríts abból, amid van és ne most akard megváltani a világot. Találd meg a meglévő erőforrásaidat és maximálisan használd ki. Ha úgy érzed, hogy gyengülsz, vagy egyedül nem megy, keress támaszt. Rengeteg önkéntes kezdeményezés van, ahol találhatsz magadnak megfelelő közösséget, személyt, akinek nyíltan elmondhatod, hogy mi van benned, és hol van szükséged a segítségre.
Szeretettel ajánlom #Vad Ágnes most induló #Online Emberség nevű webinár programját, ahol a jelenlegi rendkívüli helyzetben segítséget kaphatsz.
https://vadagnes.coach/szolgaltatasok/online-emberseg/

Ha megtaláltad a neked valót, akkor se mulaszd el, hogy megéld érzéseidet. Adj teret a benned zajló gondolatoknak, ha kell vesd őket papírra, a lap mindent elbír, mert hidd el, segítesz magadnak feldolgozni a fájdalmas érzelmeidet, amelyeket a nyíltságod ellenére sem viszel be a támogató csoportba, de a gyógyulásod része és segít az erődet szinten tartani.

És még egy! Csak, hogy azt érezd, hogy mégis jó dolgod van, csempéssz be valamit a napi rutinból, ami a biztonságérzetedet fokozza. Valami apróságot, amit „szoktál”, pl. nézd meg az egyik részt a kedvenc sorozatodból, mozogj a szokásos időpontban. Ez segíthet abban, hogy úgy érezd, hogy mégsem csúszott ki teljesen a lábad alól a talaj, és azt az időt éled, amire a nagymama csak azt mondta: „Jó dolgodban fiam azt sem tudod, mit csinálj!”

Készülök egy ingyenes, kiscsoportos #online lehetőséggel, ahol szeretném felajánlani #coach támogatásomat azoknak, akik:

  • szeretnének szembe nézni félelmeikkel,
  • csökkenteni a helyzet adta feszültséget a tisztán látás érdekében,
  • ezáltal megoldást találni a problémákra,erőforrás
  • megújulás
  • akik kis csoportban jobban tudnak jelen lenni,
  • és bíznak a közösség támogató erejében és energiájában.

A részletekkel jelentkezem. Addig is, ha úgy érzed személyes támogatásra van szükséged, mélyebben szeretnél ránézni jelen helyzetedre ajánlom az egyéni fejlődési lehetőséget, egy együttműködésre épülő eredmény- és megoldásközpontú folyamatomat.
https://colourcoaching.hu/#home

Zsuzsa Fehér

Zsuzsa Fehér

Hasonló cikkek

Zsuzsa Fehér

Megértés mindenáron

Előfordul, amikor nehéz, számomra értelmezhetetlen szituációba kerülök, lobbanékony leszek, vagy lefagyok. Kizökkenve megszokott működésünkből, türelmetlenül és agresszíven reagálunk, ha nem értjük, vagy nem tudjuk kezelni a körülményeket. Természetünkből adódóan megértésre törekszünk, munkahelyünkön, otthon, kapcsolatainkban, minden helyzetben. Ha nincs megértés, akkor szorongunk. Senki sem szeret szorongani, ezért a feszültség feloldása érdekében, gyorsan lefordítjuk magunknak a helyzetet,

Feher Zsuzsa Coach zöld kabátban
Zsuzsa Fehér

Generációváltásról őszintén

A generációváltás napjainkban igazán aktuális és a téma számomra is meghatározó. Arra biztatom az ügyfeleimet, és különösen a generációváltás folyamatában résztvevőket, hogy a fejlődés érdekében fogalmazzák meg és adják át azt a tudást. Azt a tudást, aminek a birtokában vannak, amelyekre a tapasztalatok útján tettek szert az életükben. Ezen értékek átadásához kívánok teret adni a

A nő is vezethet jól. Nemcsak autót, hanem céget is

    MÁRA MÁR EGYRE TÖBB NŐ TÖRI ÁT AZ ÜVEGPLAFONT patriarchális társadalmunkban, annak ellenére, hogy nem egyszerű elfogadtatni magunkat törékenynek tűnő megjelenéssel, csinosan, vezetőként, elhitetni, hogy a nőiességen túl, vannak céljaink, terveink, értelmes gondolataink és a fehér bőrfotel nemcsak szimbólum. MINDEN NAP MEG KELL KÜZDENÜNK a tiszteletért, az elfogadásért, ami a másik nemnél nem

Merülök veled

„A bezártság, a korlátozottság, az egyéni döntések körének drámai beszűkülése egyre jobban kifeszíti az idegeket.” „Begolyózok!” „Tegnap mélyponton voltam, de mára valahogy megráztam magam és itt vagyok.” Meddig? Hogyan? Meddig kell kibírni? Meddig kell tartalékolni az energiáimat? Hogyan maradjak türelemmel? Annyi okosságot, jótanácsot hallok, olvasok, de már azt sem tudom, melyik hasznos számomra.    

Gyere el egy első INGYENES alkalomra!

Go to Top