A nő is vezethet jól. Nemcsak autót, hanem céget is

 

 

MÁRA MÁR EGYRE TÖBB NŐ TÖRI ÁT AZ ÜVEGPLAFONT patriarchális társadalmunkban, annak ellenére, hogy nem egyszerű elfogadtatni magunkat törékenynek tűnő megjelenéssel, csinosan, vezetőként, elhitetni, hogy a nőiességen túl, vannak céljaink, terveink, értelmes gondolataink és a fehér bőrfotel nemcsak szimbólum.

MINDEN NAP MEG KELL KÜZDENÜNK a tiszteletért, az elfogadásért, ami a másik nemnél nem feltétlenül okoz problémát.

Minden nap tennünk kell azért, hogy bebizonyítsuk, vezetőként bírjuk a ránk nehezedő felelősség súlyát, hogy döntéseinkért vállaljuk a felelősséget és számolunk a következményekkel.

Azt mondják, a szakmaiságban nincsenek nemek, de mégis gyakran megkérdőjelezik tudásunkat.

A SIKERES NŐ TUDJA, HOGY MIRE KÉPES

Mégis elméjében ott van a félelem, mint útitárs: Mi van, ha ellenállásba ütközök? Mi van, ha nem jó döntést hozok? Mi van, ha elbukok?  Az önmagában való kételkedés részben gátolja működését, hiszen félelemmel, korlátozó hitrendszerrel, gyakran alacsony önbecsüléssel, komplexusokkal megrakott oldalkocsival nem egyszerű közlekedni. Ugyanakkor, ha ismeri az oldalkocsi tartalmát, képes ezzel szembenézni, önmagához kapcsolódni, diverzifikált működést eredményez.

Döntéseit több szempontból, alaposan átgondolja és hallgat az intuícióra, ha gyors megítélést igényel a helyzet.

Dicsér, bíztat másokat és ha kell, buzdítja önmagát is annak érdekében, hogy stabilan üljön A fehér fotelben.

Bizonytalan, mert sokáig bűntudatból és társadalmi elvárásból cselekedett, ez volt a természetes, de sikerei megmutatták, hogy bízhat a saját erejében és kitartásában.

Együtt tud táncolni a munkavállalóival, átveszi a zene ritmusát, kapcsolódik, hogy ha szükséges ütemet, irányt vált úgy, hogy a többiek őt követik.

Az érzelmi kapcsolódás a célok elérése érdekében a húrok pengetését jelenti és nem az érzelmek ingoványában való elsüllyedést.

Kapja a kritikákat, de megtanulta szétválasztani mi szól róla, mi szól a pozíciójának és mi az, ami egyáltalán nem az övé.

Nem bírja az öltönyös fakabátokat, akik úgy gondolják, hogy azt külső megjelenésük határozza meg hatalmukat és tekintélyüket.

Nem akar beállni a sorba a kis kosztümmel. Színes egyéniség és meg meri mutatni.

HOGY TUD MINDENHOL HELYT ÁLLNI?

Igen, néha lemerül, néha belepusztul a dolgokba, sír, elbújik, de tudja, hogy a helyzet transzformál és erősebben, új energiákkal száll ki belőle. Nem fél elbukni, akkor sem, ha fáj. Harcol az elemekkel, mint egy vitorlás a széllel, vízzel, önmagával. Bármikor képes megváltoztatni a vitorlák állását a cél érdekében, a szélviszonyoknak és a menetirány függvényében.

Fontos, hogy találja meg azt a kikötői bóját, amihez stabilan ki tud kötni, ha szükséges megpihenni, rendet rakni a fedélzeten, értékelni, számba venni a dolgokat, vagy amikor túl erős a szél és darabokra szaggatná a vitorlát.

NŐNEK LENNI MÉGIS JÓ.

Mert esélyünk van áttörni az üvegplafont és új utakat nyitni az utánunk érkezőknek. Mert képesek vagyunk érezni, beszélni, kapcsolatokat teremteni és tudjuk, hogy néha épp akkor veszítünk igazán, amikor nyerünk. Nem akarunk mindent egyedül csinálni és nincs szükségünk állandó külső megerősítésre. Nekünk elég, ha tudjuk, hogy képesek vagyunk rá. Ez a belső szent bizonyosság pedig segít, hogy soha ne álljunk meg és küzdjünk. Ha kell, kifulladásig.

 

Nőként is érezheted úgy, hogy támogatásra van szükséged. Melletted állok. Business coaching és online support bejelentkezés: https://colourcoaching.hu/#skill

 

 

 

 

Zsuzsa Fehér

Zsuzsa Fehér

Hasonló cikkek

Zsuzsa Fehér

Megértés mindenáron

Előfordul, amikor nehéz, számomra értelmezhetetlen szituációba kerülök, lobbanékony leszek, vagy lefagyok. Kizökkenve megszokott működésünkből, türelmetlenül és agresszíven reagálunk, ha nem értjük, vagy nem tudjuk kezelni a körülményeket. Természetünkből adódóan megértésre törekszünk, munkahelyünkön, otthon, kapcsolatainkban, minden helyzetben. Ha nincs megértés, akkor szorongunk. Senki sem szeret szorongani, ezért a feszültség feloldása érdekében, gyorsan lefordítjuk magunknak a helyzetet,

Feher Zsuzsa Coach zöld kabátban
Zsuzsa Fehér

Generációváltásról őszintén

A generációváltás napjainkban igazán aktuális és a téma számomra is meghatározó. Arra biztatom az ügyfeleimet, és különösen a generációváltás folyamatában résztvevőket, hogy a fejlődés érdekében fogalmazzák meg és adják át azt a tudást. Azt a tudást, aminek a birtokában vannak, amelyekre a tapasztalatok útján tettek szert az életükben. Ezen értékek átadásához kívánok teret adni a

A nő is vezethet jól. Nemcsak autót, hanem céget is

    MÁRA MÁR EGYRE TÖBB NŐ TÖRI ÁT AZ ÜVEGPLAFONT patriarchális társadalmunkban, annak ellenére, hogy nem egyszerű elfogadtatni magunkat törékenynek tűnő megjelenéssel, csinosan, vezetőként, elhitetni, hogy a nőiességen túl, vannak céljaink, terveink, értelmes gondolataink és a fehér bőrfotel nemcsak szimbólum. MINDEN NAP MEG KELL KÜZDENÜNK a tiszteletért, az elfogadásért, ami a másik nemnél nem

Merülök veled

„A bezártság, a korlátozottság, az egyéni döntések körének drámai beszűkülése egyre jobban kifeszíti az idegeket.” „Begolyózok!” „Tegnap mélyponton voltam, de mára valahogy megráztam magam és itt vagyok.” Meddig? Hogyan? Meddig kell kibírni? Meddig kell tartalékolni az energiáimat? Hogyan maradjak türelemmel? Annyi okosságot, jótanácsot hallok, olvasok, de már azt sem tudom, melyik hasznos számomra.    

Gyere el egy első INGYENES alkalomra!

Go to Top