Karácsony

Sokszor a szeretet és a hála ünnepén a családi kötelékek kemény próbája zajlik.  Többen vagyunk és túl közel egymáshoz. A csúcsra járatott érzések, a stressz, a fáradtság, a birtoklás és fogyasztás teremtette érzéketlenség, felőröl. Sokat várunk el egymástól, sokszor többet, mint máskor. Könnyen járulékos elemmé válik a vita, veszekedés, az őszinte és meleg ölelést háttérbe szorítva.
Meleget, szeretetet adni csak az tud, aki nem perzsel a jelenlétével, aki ismeri saját határait és tiszteletben tartja a másikét is. Ebben mindenkinek teljes felelőssége van. Ehhez nem kell más, csak elengedni büszkeségünket, önzőségünket és alázattal jelen lenni.
A büszke, önző ember a megszokások rabja, mozdulatlanul ismétli önmagát mert abban rejlik a biztonsága, „Így szoktam, így szoktuk!”, másokból táplálkozik, mások által kívánja éltetni magát. Az alázatos ember hitének hőfoka nem csökken. Meghaladva önmagát, táplál, és nem táplálkozik. Emlékszik és újraalkot.
Alázat nélkül nem tudunk találkozni egymással, nem tudjuk a másikat meghallgatni, és felismerni azt, ami tisztán benne és bennünk van.
Az egyetlen erő, ami képes változtatni, az a SZERETET. A szeretet, amit nem az akarat táplál, nem a kontroll szabályoz, ami nem tart távolságot, hanem közel enged és felébreszti a lelket a mozdulatlanságból.
Légy bátor a félelemmel, elkeseredettséggel, előítéletekkel szemben akkor is, amikor eléred a mélypontot, amikor úgy érzed, hogy összeomlottál, mert pillanatnyi magányodban érzett szegénység, életed igazi gazdagságát mutatja.

Hó sajnos nem lesz, de régi idők havas hangulatát, gyermekkoromban a redőny rései között kiszűrődő izzók fényét igyekeztem megőrizni emlékeimben, mint féltett kincset, ami még mindig lázba hoz és lendületet ad, hogy méltó és szép karácsonyunk legyen! 🙂

Hálás vagyok a bizalomért, amit kaptam a hozzám fordulóktól.
Hálás vagyok tanítómnak, kollégáimnak és azoknak a társaknak, akik segítették fejlődésemet.
Hálás vagyok nektek, akik itt olvastok és követtek, bíztatást adva nehezebb napjaimon.

Áldott, békés ünnepeket és erős hitet a jövő évre is!

Szeretettel,
Zsuzsa

Avatar photo
Fehér Zsuzsa