Az igazságosság és az elfogadás útján

Menekülni akart a múltjától, attól a bélyegtől, amit kulturális hovatartozása nyomott rá, ezzel viszont benne is tartotta magát helyzetében.
Gyerekkorában megtanulta, hogy neki kell vállalni a felelősséget környezete megnyugtatására, és ezt a működését később, szakmájában tudta a legnagyobb hatékonysággal kamatoztatni.
A kényszeres felelősségvállalással teljesítette ki saját szükségességének igényeit és egyben próbálta eltakarni kultúrája megkülönböztető bélyegét. Munkája alapján határozta meg identitását, bizonyítva érdemességét, személyes és társadalmi elfogadhatóságát.
Ez a működés, egy jó megküzdési stratégia volt a múltjában, később már a személyiségének meghatározója lett.
Nélkülözhetetlenné tette magát vezetőként és korlátlanul rendelkezésére állt beosztottjainak. Nem állított fel jól megfogalmazott határokat, így a munkatársait sem támogatta a saját felelőségük felvállalásában, fejlődésük megélésében. A múltban gyökerező érzések kioltották a józan szakmaiságát, ami meggátolta önmaga elfogadásában, és hátráltatta az általa vezetett szervezetet, fejlődéséhez szükséges egyensúly létrehozásában.

A mélyben lévő folyamatok, amelyek takarásban vannak és láthatatlanok, irányítanak bennünket, áthatolva mindenen, erkölcsön, moralitáson. A megítéléstől, haszontalanságtól való félelem, mint az árnyék, égig ér és elnyel, menekülésre késztet, megfoszt a jelen megélésétől, önmagunk reális értékelésétől és az önszeretetünkben rejlő erőnktől.
Elkerülhetetlen a fókuszt visszahozni önmagunkra és tudatosítani az érzelmeket. Testünk olyan, mint egy színház, ahol minden izom és szerv a kulisszák mögött munkálkodik, hogy a nekünk egy kifogástalan előadás keretében, információt közvetítsen.
Jelez, ha közel van a színpad széle, ha lépünk kell egyet a másik irányba, nehogy lezuhanjunk. Ha nem figyelünk a jelzéseire, azzal gyakorlatilag konzerváljuk magunkat abba az állapotba, ami elől menekülünk. Nem felismerve valós érzéseinket, kompetenciáinkat maradunk -jelen esetben- az olyan vezető szerepében, akit bár megnyugtat, hogy megmondhatja mit kell csinálni, de ezzel függésben is tartja magát.
A legfontosabb az önreflexió és megtanulni, hogy minden esetben a saját érzéseinkhez kapcsolódjunk!

Ha azzá akarsz válni, aki valójában vagy, ha nem akarsz az érzéseid elől menekülni, hanem teret adni nekik és elfogadni, akkor a megvalósításhoz hatékony segítségedre lehet Az Én élmény csoportos önismereti coaching. Ezúttal 3×1 alkalmas lesz, ahol elakadásaid feltárásával a saját megoldásaidra találhatsz rá. Az Én élményen alkalmi részvétel is lehetséges, de a fejlődés érdekében ajánlom mind a három alkalmat.

Időpontok:

2024.február 24-én,
2024. március 9-én
2024. március 23-án,

9:00-17:00-ig.

Helyszín: Arany 36. Villa Győrújbarát

Jelentkezni e-mailben: fzs@colourcoaching.hu a saját Miért? kérdés megfogalmazásával.

Avatar photo
Fehér Zsuzsa