Női hangok

Számtalan nővel találkozom, aki nem tudta, vagy nem tudja megélni nőiségét.
Nem megyek vissza a történelemben bizonyítékokért, mert leegyszerűsítve elég annyi: hogy sokáig az volt a korlátozó sztereotípia, hogy a nőnek „a tűzhely mellett a helye”. Bár mindez változó színű és szabású, gyönyörű palástban, ami azt mutatta, hogy bármit csinálhatnak, de valójában szűken szabályozott formában.
Bevallom, én is ennek a szemléletnek tükröződésében nőttem fel, függve a nemi és családi elvárásoktól.

Később, a nők, hogy lehetőséget adjanak maguknak a kiteljesedésre, hanguk hallatására, elkezdtek úgy harcolni, mint a férfiak. Mintha megállíthatatlanul kiszabadult volna a múlt sértettsége, fájdalma és szomorúsága. Az elfogadásért, a szeretetért megfojtották a bennük élő női erőt. Szabadulni akartak, de saját maguk rabjai lettek, mert az önmagukért vívott harcban összekeverték az egyenjogúságot az egyenrangúsággal.
Az alázatot a megalázottsággal.
Nem vették észre, hogy ez a szemlélet félrevezette őket és nem lettek szabadok akkor sem, ha beálltak a férfisorba.
Hiszen egy nő nem lehet férfi!

Manapság, hogy értjük a folyamatokat, így is könnyű visszacsúszni oda, ahonnét indultunk.

Sok lány, fiúként akar bizonyítani apjának az elfogadás és a figyelem reményében.
Sok női vezető, férfi módjára harcol a munkahelyen az elismerésért, értékességük bizonyításáért.  
Akár otthon is megfordulnak a szerepek és sok nő felhúzza magára a jobb oldalon gombos férfinadrágot és „mindent meg tudok oldani!” felkiáltással tör előre, kontrolálva, ellökve magától a férfit.
Bizonyítani akar, függetlenedni és közben, mint egy tövises növény, védi magát a világtól. Mindez a kielégülés illúzióját adja a szenvedéssel teli énjének, de teljesen betöltődni soha nem tud, mert ezzel be is zárja magát abba, amiből menekülni akar. 
Tövissel, mint egy kaktusz, bárhol könnyű élni. Senki sem fogja letaposni, de egyszer magányosan szárad el a sivatagában, amit kialakított maga körül.

Az érzékeny, nyitott jelenlét sokkal nehezebb.

És igen, az első lépéseknél, lehet, hogy a környezet megpróbálja búra alá tenni a nyitott női jelenlétet, mert tőlük is nyitást vár el a megváltozott működés, de minden nőnek megvan az ereje, hogy ebben a helyzetben se zárkózzon be!

Az érzékenység az erősség és nem a gyengeség jele.

Rendben van, hogy a nő megéli érzéseit és tisztán, közvetlenül kifejezi.  
Rendben van, hogy érzelmei és kreatív impulzusai vezetik.
Rendben van, ha bízik megérzéseiben.
Rendben van, hogy örömet lel lelke izzásában, és a mélyben lévő szenvedélyében.
Rendben van, hogy egyenrangúként van jelen párkapcsolatában és nem függ a párjától.
Rendben van, hogy egy nő kiteljesedik és hű marad önmagához.

Ha elengedi a belé nevelt nő képét és azt éli meg, ami van, aki valójában ő maga, akkor fordul igazán szeretettel és elfogadással önmaga felé és ez olyan forrás, amiből a férfi is táplálkozhat.
Mert azt tudjuk igazán képviselni, amit megélünk.

Ha azzá akarsz válni, aki valójában vagy, ha nem akarsz az érzéseid elől menekülni, hanem teret adni nekik és elfogadni, akkor a megvalósításhoz hatékony segítségedre lehet Az Én élmény csoportos önismereti coaching. Ezúttal 3×1 alkalmas lesz, ahol elakadásaid feltárásával a saját megoldásaidra találhatsz rá. Az Én élményen alkalmi részvétel is lehetséges, de a fejlődés érdekében ajánlom mind a három alkalmat.

Időpontok:

2024.február 24-én,
2024. március 9-én
2024. március 23-án,

9:00-17:00-ig.

Helyszín: Arany 36. Villa Győrújbarát
Jelentkezni e-mailben: fzs@colourcoaching.hu a saját Miért? kérdés megfogalmazásával.

Avatar photo
Fehér Zsuzsa