Minden változik

A problémával szembenézni és a megoldást megtalálni, elég hosszú és küzdelmes folyamat. Útközben többször széthullunk és magunkra találunk, mígnem kialakul bennünk a stabilitás.
A folyamat része, amikor a múlt megcsonkított árnyai még jelen vannak, ugyanakkor az új működés is, minden bizonytalan, zsenge próbálkozásával.
Ez az együttállás könnyen bizonytalanságot okoz bennünk.
A külső környezetünk biztosítja a szabadtéri edzőtermet úgy, hogy számtalanszor megerősíti, vagy épp megkérdőjelezi működésünket, amíg stabilitásunk ki nem alakul.
Ott vannak az edzőteremben az elavult hitrendszer foglyai, akik nem elég bátrak, hogy kilépjenek a megszokottból, és avatva érzik magukat ahhoz, hogy véleményezzenek, fecsegjenek, megmondják nekünk az adott irányt, és elutasítanak, ha nem értünk velük egyet, ha nem az igazuk szerint cselekszünk. Nekik nincsenek valódi támpontjaik az életükben, csak külső pillérek (pénz, pozíció, hatalom, külső szabályok) ezért nem képesek saját valóságukba bekapcsolódni, hanem másokat akarnak lehúzni magukhoz.
És ott vannak azok az edzőtársak, akik megerősítenek, akik vágyják maguk is a változást. Akik már megértették, hogy határaik csak szimbolikusak, mert egy külső rendszer állította fel azokat. Önazonosságuk képviselete érdekében törekednek arra, hogy letörjék korlátaikat és megtapasztalják saját erejüket, elérve önmagukhoz, teljes terjedelemben kibontsák szárnyaikat.
Ebben a helyzetben nehéz csendben maradni, meghallani belső hangunkat és következetesen képviselni magunkat.

Magától semmi nem fog megoldódni!

Bátorság kell és minden pillanatban meg kell hozni a döntést, hogy kiállunk önmagunkért, ez is része a vezetői felelősségnek. Tenni azért, hogy hitünk ne vesszen el és hűséggel önmagunk felé, alázattal bírjuk az edzéseket.
Újra és újra felállni és elindulni, ha elhasaltunk.
Tudsz segíteni magadnak! Ha elfogadod a múlt visszahúzó erejének jelenlétét, de meghozod a döntést, hogy a fókuszt az új támogatására, erősítésére irányítod. Lesz veszteséged: a múlt rabjai előbb-utóbb le fognak válni rólad, „mentve” magukat és meggyengül régi működésed is.
Hiszem, hogy a veszteségek ellenére, nem veszíthetünk, ha magunkra figyelünk és érzéseinkre hallgatva, folyamatosan a jelen mellett döntünk, építve jövőnket.

BERTOLT BRECHT: MINDEN VÁLTOZIK

Minden változik. Újra kezdeni
utolsó lélegzeteddel is lehet.
De ami megtörtént, megtörtént. És a vizet
amit a borba öntesz, többé ki nem öntheted.

Ami megtörtént, megtörtént. A vizet
amit a borba öntesz, többé ki nem öntheted,
de minden változik. Újra kezdeni
utolsó lélegzeteddel is lehet.

Ha azzá akarsz válni, aki valójában vagy, ha nem akarsz az érzéseid elől menekülni, hanem bátorsággal teret adni nekik és elfogadni, akkor a megvalósításhoz hatékony segítségedre lehet Az Én élmény csoportos önismereti coaching, ahol elakadásaid feltárásával a saját megoldásaidra találhatsz rá. Az Én élményen alkalmi részvétel is lehetséges, de a fejlődés érdekében ajánlom mind a három alkalmat.

Időpontok:

2024. március 9-én
2024. március 23-án,

9:00-17:00-ig.

Helyszín: Arany 36. Villa Győrújbarát

Jelentkezni e-mailben: fzs@colourcoaching.hu a saját Miért? kérdés megfogalmazásával.

Avatar photo
Fehér Zsuzsa