Három világító szó

Nem vagyok vallásos, de hívő embernek tartom magam. Pár nappal ezelőtt elgondokodtam, mi a különbség számomra a talpraállás és föltámadás között.

A sok tanulás ellenére évek múltán is megismétlődnek azok a helyzetek, amikor elbukok (erős kifejezés a bukás, de most nem találom a megfelelő szót, ami számomra a helyzet súlyosságát kifejezi, de nem a tragédiáját).
Mindannyian voltunk már olyan helyzetben, amikor rossz döntést hozunk, amikor megítélnek bennünket és mi is megkérdőjelezzük önmagunk létjogosultságát. Az évek múlásával is megismétlődnek ezek a helyzetek és olyan mély, sötét veremben érezzük magunkat, ahol a remény fénysugarát sem találjuk.

Volt idő, amikor ezekben a helyzetekben tehetlenségem végtelen dühöt és ambivalenciát okozott. Egyik pillanatban azt gondoltam, hogy kész, vége mindennek! A másik pillanatban pedig a dühösen akartam bizonyítani, hogy képes vagyok talpraállni. Ez a hozzáállás átmenetileg segített, de sok esetben egyre mélyebbre vitt.

A kilátástalannak tűnő helyzetekben, a „sötét veremben” egyedül éreztem magam, csak a saját kezemet tudtam megfogni.

Tehetetlenségemben elkezdtem befelé figyelni és megengedtem magamnak, hogy az lehessek, aki vagyok és elfogadtam azt, aki vagyok. Nem akartam senkinek megfelelni és bizonyítani érdemességemet, mert megértettem, hogy az igazság nem kívül van. Újra hozzáfértem az életerőmhöz.


Három világító szó, három fényforrás, ami ebben az állapotban megvilágította az utamat.

  • 1. SZÁNDÉK

Nem elég erőből akarni, a belső szándék a legfontosabb. A szándék, ami meghatározza mi az, ami felé tartok, mi az, ami vezérel.

A düh, harag, kétségbeesés és a bizonyítás? Vagy a tanulás és önmagam megtapasztalásán keresztül, az újrakezdés?

  • 2. ÖRÖM

Sokáig elutasítottam magamtól ezt az érzést, azzal, hogy nem magamat szerettem, hanem másokat helyeztem előbbre. Az örömöm nem volt tisztán személyes, csak másokon keresztül éltem meg. De önmagam tiszta megtapasztalásán keresztül, közvetlenné vált.

  • 3. HÁLA

Amikor végre megláttam saját értékeimet és értékelni tudtam az élet ajándékait, lehetőségeit rájöttem, hogy hála gyakorlása nemcsak a jelenlegi pillanatot teszi gazdagabbá, hanem hosszú távon alakítja hozzáállásomat az élethez.

A SZÁNDÉK, ÖRÖM, HÁLA megvilágította az utat az Élethez. Tiszta szándékkal, erős hittel és nem a puszta talpraállás nyers erejével.

Mindhárom a szeretet érvényességét bizonyítja és mindhárom hozzátesz kisugárzásom erejéhez.

Mindez hol van?

Bennem és benned!

Láthatatlan világ, de hatalmas erővel hat ránk!

#Fehérzsuzsa #colourcoaching #Coaching

Avatar photo
Fehér Zsuzsa