Generációk egy hullámhosszon

2022. május 19., 14.00-18.00

4 órás workshop a stresszmentes utódlási folyamatért
15.500 Ft-os részvételi díjért

A generációváltás kemény dió. Még keményebb, ha kizárólag az üzleti kérdésekre fókuszálunk és elhanyagoljuk az utódlás emberi oldalát. Miért? Mert a papír mindent elbír – az emberek viszont nem.

Fehér Zsuzsa vagyok, 10 éve foglalkozom coachinggal és ezzel a programmal abban segítek, hogy közös hullámhosszra hangoljam a jelen és a jövő cégvezetőinek belső rádióját.

Az eredmény: egy nyugodt, stresszmentes utódlási folyamat, aminek a végén mindenkinek őszinte a mosolya (és még az üzlet is virágba borul).

A generációváltás sosem azon bukik el, amire gondolnál

A generációváltással foglalkozó szakemberek, tanácsadók többsége a technikai, jogi és pénzügyi lépésekre koncentrál. Szerződések. Folyamatábrák. Munkaköri leírások. Tulajdonosi szerkezet. Könyvelés.

Félre ne érts: ezek borzasztóan fontos dolgok – egy vállalkozás viszont nem írható le kizárólag Excel-táblákkal, TEÁOR számokkal és paragrafusokkal.

Ha kivesszük a folyamatból az embert; ha nem foglalkozunk a generációk közötti potenciális konfliktusok elsimításával; ha nem tudatosítjuk az átadási folyamatban rejlő mentális kockázatokat, akkor az üzletileg legátgondoltabb, jogilag legjobban előkészített, pénzügyileg legjobban megtervezett generációváltás is percek alatt zátonyra futhat és hullámsírba merülhet.4Mióta coachként vállalkozók, cégvezetők kezét fogom, számos generációváltásnak voltam szemtanúja. Voltak köztük dübörgően sikeres és katasztrofális átadás-átvételek is. A sikert és a kudarcot pedig soha nem folyamatszervezési kérdések különböztették meg egymástól – minden esetben az emberi tényező döntötte el a játszmát.

aÉppen ezért, mert az érzelmek kevés figyelmet kapnak a folyamatban, – hiszen első gondolatra hUF-ban, EUR-ban nem mérhető – ezért döntöttem úgy, hogy egy rövid csoportos coaching formájában felhívom a figyelmet a téma kiemelt fontosságára. 

Ezért döntöttem úgy, hogy az elmúlt években szerzett tapasztalataimat egy workshop-ba gyúrom, ahol a probléma gyökerét oldjuk meg. Keményen foglak fogni, és végigviszlek a legnehezebb döntéseken. Mivel ez egy csoportos coaching, a 4 óra alatt arra lesz idő, hogy feltérképezzük, hogy milyen helyzetben van a céged, és a vezetés, milyen segítségre lenne szükséged, hogy állj neki a generációváltásnak, milyen első lépést kell megtenned a sikeres folyamat érdekében. A csoport ereje csak fokozza a hatékonyságot. Amikor távozol a workshopról, pontosan tudni fogod, mik a következő lépések a generációváltáshoz, a vezetőfejlesztéshez. 

A résztvevők a 15.500 forintos részvételi díjon lehetőséget kapnak egy alkalommal egyéni, 60 perces coachingra is, ami egy masszív alapot adhat a folyamatok megszervezéséhez.

Kiknek szól és hogyan épül fel a program?

Ez a 4 órás workshop azoknak a vezetőknek szól, akik:

most készülnek átadni a cégüket a következő vezetőnek

most készülnek átvenni egy vállalkozást (vagy tudatosan erre készülnek)

és szeretnék, ha a generációváltásnak happy end lenne a vége.

Mindössze 15.500 Forintos részvételi díjon.

A workshopon max. 12 fő vehet részt. A csoportos coaching mellé mindenki kap egy alkalom egyéni coachingot, ahol a körvonalazódott megoldásokat konkretizáljuk.

A program előszobája, ahol már most helyet foglalhatsz

Érdekel a program. Aktuális a téma. Érzed, hogy neked is erre van szükséged. Mégis van benned bizonytalanság? Megértem: ez az oldal nem adhat választ minden kérdésedre. Nem szeretnél csoportban, mások előtt beszélni a vezetési problémákról? Akkor javaslom, hogy egyéni konzultáción csapjunk bele egyből a probléma feltárásába!

Fehér Zsuzsa vagyok és 10 éve foglalkozom coachként felsővezetőkkel, vállalkozókkal.
Én veszem a bátorságot...

Fehér Zsuzsa

Business Coaching & Generációváltás

….hogy elmondjam neked, a kiválóság elsősorban az önismereteden, a tudatos döntéseiden, a világos jövőkép- és célmeghatározásaidon múlik. 

A mai, dinamikusan fejlődő világunkban az üzleti élet is egyre többet és komplexebbet követel a vezetőtől.

A céget érintő döntések, innovatív folyamatok változásokat generálnak a családi vállalkozásokban is, ami nem mentes az érzelmektől. Az érzelmek kiemelt hatása egyszerre erőssége és veszélyforrása lehet a családi vállalkozásoknak, hisz a család iránti elkötelezettség a működésben előnyt jelenthet, de ugyanakkor ez az intimitás, a szakmaiság rovására is mehet.

Átadásnál a vállalat és a család értékrendje egyszerre érvényesül és ezzel együtt ellentmondásba kerülhet. Nem lehet figyelmen kívül hagyni a családi és üzleti szerepek összefonódásából következő konfliktusokat sem.

Éppen ezért kell beszélni a generációváltás érzelmi oldaláról. 

Hiszem, hogy elengedhetetlen a vezetők egyénre szabott, személyes- és vezetői kompetenciáinak fejlesztése a sikeres üzleti működés érdekében. 

Ezt a workshopot azért raktam össze, hogy az üzleti és vezetői coaching során szerzett tapasztalataimmal segíthessek egymásra hangolni az átadókat és átvevőket, hidat verve a generációs törésvonal két oldalán álló emberek, a jelen és a jövő vezetői között.

Akiknek már segítettem

Sokakat foglalkoztató téma a generációváltás, de bárki kérdez erről, mindig azt mondom, hogy nincsen sablon recept rá, ezért nem is szívesen adok tanácsot, annak ellenére sem, hogy szerintem mi tényleg jól oldottuk meg. Az alapítótól átvenni a céget kemény dió, hiszen számára a vállalkozás olyan, mintha a gyermeke lenne. A legtöbben valójában nem is szeretnék átadni a stafétát, csak visszavennének a tempóból és a háttérben maradnának. Nálunk, a Szintézisnél, a legtöbb alapító tulajdonos máig aktív szerepet vállal a cég előre haladásában, édesapám például elnökként az erős kapcsolati tőkéjével támogatja a vállalkozást. Teljes harmóniában dolgozunk együtt, de ez nem volt mindig így. Meg kellett vívnunk a magunk csatáit, egységre jutni akkor is, ha merőben ellentétes véleményen voltunk.

Ehhez a csatához nagy segítséget kaptam Zsuzsától is, akinek köszönhetően rájöttem arra, hogy nem kell feltétlenül mindent átvenni az előző generációtól! Sokkal fontosabb, hogy a vállalati értékeket megtartva az új vezető alakítsa ki a saját vezetési stílusát.

De a legfontosabb, amit tanultam: az élet rövid, az ember szeresse azt, amit csinál! És ne azért csináljon valamit, mert meg kell felelni a szülőknek, a társadalomnak, az elvárásoknak, mert akkor borul az egész egyensúly, a magánéletre is negatív hatással lesz. Az újabb generációnak nem feltétlenül az elvárt cégvezetést kell átvenni, hanem azt, amit cégen belül igazán szeret csinálni. Azzal sokkal többet hozzátesz a cég működéséhez, mint egy elvárás szerinti robotmunka.
Szabó Dávid
Vezérigazgató – CEO | Szintézis Informatikai Zrt.
Zsuzsa minden alkalommal megerősít, hogy semmi sem csak fehér, vagy csak fekete. Semmi sem magától értetődő és semmi sincs kőbe vésve. Az újgenerációs menedzsmenttel a jövő kihívásaira kell reagálnunk, előrefelé kell tekintenünk, még akkor is, ha több évtizedes múlt, kapcsolatrendszer és hagyomány van a vállalkozás háta mögött. Mindig izgatottan várom a közös munkát, amikor együtt megvizsgálunk és részletesen kielemzünk egy-egy fontos területet, és ha szükséges, bármit újradefiniálunk, újrapozícionálunk, elősegítve ezzel nem csak a vezető személyiségének, de a cégnek a folyamatos fejlődését is.
Görcs Annamária
Ügyvezető – Tulajdonos | GIMEX-Hidraulika Kft.

Akivel együttműködtem

Miért nélkülözhetetlen a kérdéssel foglalkozni, ha sikeres generációváltást akarunk? Mert...

Mutatom a program árát

Egyéni konzultáció

Azoknak, akik befizettek a teljes programra, a program után egy alkalom egyéni konzultációt biztosítok. Az egyéni konzultáción való részvétel számukra díjmentes és nem jár semmilyen kötelezettséggel.

Sikeres Generációváltás csomag

15 500 Ft

*Az ár bruttó, a képzésről áfamentes számlát adunk.

Fehér Zsuzsa · Generációs Vezetők Coacha & Business Coach

Go to Top